top of page

Voor het eerst naar de mannensauna?

 

 

Hoi, misschien ben je al langer nieuwsgierig, of vraag je je af je of het iets voor jou is.. hoe zou het zijn om eens naar een mannen sauna te gaan?

Twijfel je, of heb je drempelvrees? Gewoon doen!

Het is namelijk helemaal niet eng of vreemd. Duizenden mannen gingen je voor. Voor alles is er een eerste keer. 

Hier lees je hoe het er bij een bezoek aan de sauna aan toe gaat. 

Parkeren/naar binnen gaan:

Bij sauna Joe parkeer je ergens in de buurt, of je komt met het openbaar vervoer. Parkeren kan gratis en onopvallend in de straten rondom. De ingang is links naast de sauna; er staan twee kleine houten schuttingen waar je gemakkelijk onopvallend tussendoor kunt glippen. Dus als je voor de deur staat en aanbelt, kan niemand je zien vanaf de straat. Wel zo prettig.. Daar is ook een plek om je fiets of brommer te stallen.

Welkom!

​Nadat je op de deurbel hebt gedrukt, doet Jan, de vriendelijke eigenaar, meestal zelf de deur open en laat je binnen.

Als je wilt kun je tegen hem zeggen dat je er voor het eerst bent, dan kan hij je wat extra uitleg geven of iemand vragen om je even rond te leiden.

Je krijgt van Jan bij de kassa in de bar een sleutel met een nummer. Deze is voor je kastje in de kleedruimte.

Het nummer is ook voor het bestellen van drankjes of snacks aan de bar. 

Kleedruimte met afsluitbaar kastje

In de kleedruimte doe je je spullen en kleding in het kastje met het nummer dat op de sleutel staat.

De sleutel hou je met het bandje om je pols of enkel. In het kastje ligt een handdoek. Je kunt eventueel zelf badslippers meenemen, maar dat is niet verplicht.

De handdoek doe je om je middel. Ben je stevig gebouwd, vraag dan om een extra grote handdoek, dat is geen probleem.

Zelf een extra handdoek meebrengen kan ook, maar het hoeft niet. Je kunt ook altijd een extra handdoek vragen aan de bar, dit kost een euro. Je mobiel laat je in je kastje.

 

Handdoek om

In de sauna loop je rond met de handdoek om je middel geslagen. Sommige mannen lopen graag naakt, in het saunagedeelte kan dat ook.

Het saunagedeelte is het 'natte gedeelte' van het pand, met een bubbelbad, droge sauna, stoom sauna en douches.

Natuurlijk ga je eerst douchen, er hangen zeep dispensers en er zijn warme douches en een koude douche voor de liefhebber.

Pas na het douchen ga je het bubbelbad of sauna in.

Ook tussendoor kun je je zo vaak douchen als je wilt. Dat is wel zo hygiënisch! 

Ontspannend of spannend?

 Een middag of avond naar de sauna is vooral ontspannend. De één komt om alleen om te relaxen, de ander vindt het ook spannend om andere mannen tegen het blote lijf te lopen, en als het klikt kan er van alles gebeuren: van samen een drankje aan de bar tot… vul zelf maar in.

Op de bovenverdieping zijn relaxcabines voor wie meer privacy zoekt.

In de cinema draaien erotische films, dus ook daar loopt de temperatuur soms flink op.

Respect voor elkaar

Onthoud een ding: niks moet! Wederzijds respect is belangrijk. Als iemand (te) opdringerig is, dan kun je dit vriendelijk maar duidelijk laten merken.

Andersom geldt dat natuurlijk ook: als je merkt dat een persoon graag met rust gelaten wil worden, dan laat je die persoon in zijn waarde.

Dit lijkt ingewikkelder dan dat het is; mannen onder mekaar merken snel genoeg hoe de vork in de steel zit.

Iedereen wil graag een leuke sauna-ervaring, dus blijf altijd beleefd en vriendelijk, en houdt rekening met elkaar. 

Extra faciliteiten

Sauna Joe beschikt over een groot aantal extra zaken: je kunt gratis condooms en glijmiddel verkrijgen.

Maak daar gebruik van!

Ook is er een ruimte met twee computers waar je gratis kunt internetten. En kleine patio met een zithoek waar je een frisse neus kunt halen. Ook hier kun je roken.

En er zijn diverse gezellige zit hoekjes, er is een darkroom en een speciale ruimte met een sling. Kortom, er is naast de sauna nog veel meer!

Naast ontspannend en soms spannend is een bezoek aan sauna Joe ook heel gezellig.

In het bargedeelte kun je lekker bijkomen of bijkletsen onder het genot van een kop koffie of thee, een vers getapt of een speciaal biertje, een wijntje of iets fris.

Ook kun je snacks bestellen (soep, tosti). Je kunt zelfs een maaltijd laten bezorgen, bijvoorbeeld pizza, en deze in het bargedeelte opeten. In de bar kun je ook TV kijken, loungen etc.

 

Graag tot ziens!

Bij het weggaan kleed je je weer aan, en lever je je sleutel in bij de kassa. Je rekent dan je consumpties af en gooit je handdoek in de daarvoor gereedstaande wasmand.

We hopen natuurlijk dat je een leuke eerste keer hebt beleefd, en dat je vaker komt! Een volgende keer ben je meer ontspannen omdat je dan beter weet wat je kunt verwachten, en kun je nog beter genieten van je saunabezoek…

dus graag tot ziens!!

bottom of page